Home > Exchange > Outlook client stays disconnected once the mailbox migrated to Exchange 2016 from 2010 and error to configure outlook clients with migrated mailboxes

Outlook client stays disconnected once the mailbox migrated to Exchange 2016 from 2010 and error to configure outlook clients with migrated mailboxes


Microsoft_Exchange_2016

 

Hello folks,

Last week I was doing an Exchange migration from 2010 to 2016 and had to came  across with this issue, and this forced me to go through many KB articles to sort out it because of that I thought to share this valuable information with you guys to make your life little bit easier. Smile

According to Microsoft this is a known issue. It occurs because when a mailbox is moved to Exchange 2016 from Exchange 2010, the mailbox itself still has a cache entry that points the client back to the 2010 server. According to Microsoft, this cache expires after an "undetermined" time interval for Exchange 2013 and 2016.

Solution

Restart IIS service (This will affect all the Exchange services attached to IIS virtual directory so make sure before you carry out the task)

Or

Recycle below application pools,

MSExchangeAutodiscoverAppPool

MSExchangeRpcProxyAppPool

 

Information Sources : https://social.technet.microsoft.com/Forums/office/en-US/8aaa494c-0dc1-48f1-b795-1d45995af5e2/known-issue-outlook-stays-disconnected-after-migrating-mailbox-from-exchange-2010-to-exchange-2013?forum=exchangesvrclients

Advertisements
Categories: Exchange
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: